Over ons

Marit Berends en Jacoline van Vuuren vormen sinds 2017 Duo Berends en van Vuuren. Sinds hun eerste samenwerking ontdekten zij hun gemeenschappelijke liefde voor het prachtige cello-piano repertoire. Hun gedeelde enthousiasme en ambitie resulteerde in het ontstaan van Duo Berends en van Vuuren. Het duo treedt op in kamermuziekseries zoals in Oud-Avereest en bij Kunstkring Echt. Daarnaast verzorgen ze huiskamerconcerten en treden op bij bijzondere gelegenheden.

Het repertoire van Duo Berends en van Vuuren is gevarieerd: de mooiste werken in de cello/piano literatuur; ‘Fantasiestücke’  van Schumann, ‘Cellosonate in e’ van Brahms en kortere werken zoals ‘ Siete Cansiones populares Espagnolas’ van de Falla en ‘Vocalise’ van Rachmaninov. Het duo blijft steeds bezig met het ontdekken van allerlei prachtige muziek, geschreven voor deze bezetting.

Een concert met Marit en Jacoline betekent een persoonlijk en integer concert met muzikale diepgang waar hun bijzondere samenwerking te horen en te zien is.